Международният ден на мавруда е ежегодно винено събитие, което допринася за популяризирането на българското вино и винения туризъм сред местни и чуждестранни потребители.

Посветен на българското вино и наречен на един от най-ценените и стари български сортове, Международният ден на мавруда е инициатива, с която се стремим да създадем повод за сериозен интерес към българското лозарство и винопроизводство, да откроим забележителната хармония между хилядолетни традиции, иновативни технологии, качество и стилово разнообразие на вината, произведени в България. Целта ни е празникът да се утвърди като същински значимо събитие във винената презентация на страната, което да даде информация и насочи различни групи потребители към българското вино.

Събития
Събития
Международният ден на мавруда е значимо събитие, което дава информация и насочва потребителите към българското вино, райони, производители и винени преживявания. Със сигурност наблизо има събитие, посветено на Международния ден на мавруда. Намерете го, съберете се с приятели и се насладете на всяка чаша забележително българско вино!
Зa мавруда
Зa мавруда
България притежава древна винена история. Това е причината за сорт-символ да изберем Мавруда, познат на света като автентичен български сорт и често сочен като емблематичен за страната. Символичният акцент върху вината от Мавруд цели да представи и тяхното стилистично многообразие, качество и модерен облик - отличителни характеристики на всички съвременни български вина, независимо от сорта.
Организатор - БАВП
Организатор - БАВП
Международният ден на мавруда е инициатива на Българската асоциация на винените професионалисти. Каузата на БАВП е популяризиране на българското вино, което да заеме своето достойно място на световната винена сцена чрез разпознаваемост, изразителна идентичност и положителен имидж.

Основни събития

Urban Wine Fest - София
Urban Wine Fest - София
Заповядайте на първия тематичен градски винени фестивал по случай Международния ден на мавруда и българското вино!
Urban Wine Fest - Велико Търново
Urban Wine Fest - Велико Търново
На 7 и 8 октомври: празник на българското вино в сърцето на старата столица!
Urban Wine Fest - Варна
Urban Wine Fest - Варна
На 13 и 14 октомври: двудневна винена еуфория в арт пространството ReBonkers!
Urban Wine Fest - Пловдив
Urban Wine Fest - Пловдив
21 и 22 октомври: двудневен празник на българското вино в града на тепетата!

Основни партньори